İzmirli 'Mira' Avrupalı Kadınların Umudu Oldu

Dezavantajlı bölgelerdeki kadınların istihdam olanaklarını artırmak hedefiyle İzmir’de başlatılan ‘Mira’ projesi, ülkemizde 60 kişiye ulaştıktan sonra İngiltere, Portekiz ve Romanya’dan kadınlara da umut oldu. İzmir Valiliği’nin koordinasyonunda, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) desteğiyle hayata geçen proje kapsamında, 3 farklı ülkeden İzmir’e gelen 13 kadın, bir hafta boyunca yaratıcı endüstriler alanında eğitim aldı. İEÜ’nün ev sahipliğinde girişimcilik, uluslararasılaşma, sanat ve tasarım, medya ve pazarlama alanında kapsamlı bir eğitim sürecinden geçerek sertifikalarını alan kadınlar, kendilerini farklı alanlarda geliştirmiş oldu.
Türkiye, İngiltere, Portekiz ve Romanya’dan 6 farklı kurumun ortaklığında yürütülen ‘Mira-İşgücü Piyasasında Yaratıcı Kadınlar’ adlı projeye ilişkin çalışmalar, 2021 yılının Ağustos ayında başladı.
136 BİN EURO DESTEK ALDI
Örnek proje; Avrupa Komisyonu’nun ‘Erasmus+ Programı Yaratıcılık İçin Stratejik Ortaklıklar-İnovasyon Faaliyeti’ kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan projeler arasında, Avrupa Birliği tarafından 136 bin euro (2.7 milyon lira) bütçe almaya hak kazandı. Proje kapsamında, dezavantajlı gruplardaki kadınların işgücü piyasalarına girmesi için neler yapılması gerektiğiyle ilgili yol haritası belirlendi. Uzun hazırlıklar sonunda, İEÜ İletişim Fakültesi ve tüm paydaşların destekleriyle eğitim içerikleri hazırlandı.
60 KADINA PİLOT EĞİTİM
Kadınların girişimci yönlerini artırmak, tasarımsal ve dijital alandaki yetkinliklerini geliştirmek amacıyla ilk olarak İzmir’deki 60 kadın pilot eğitimlerini tamamladı. Son olarak da projenin İngiltere, Portekiz ve Romanya’daki ortakları tarafından belirlenen 13 kadın, İzmir’e gelerek İEÜ’deki eğitimlere katıldı. Tıpkı öğrenci gibi bir hafta boyunca kampüste eğitim alan kadınlar, boş zamanlarında şehri gezerek Efes başta olmak üzere birçok tarihi noktayı da görme fırsatı buldu.
YÜZLERCE KADINIMIZA ULAŞACAĞIZ
‘Mira-İşgücü Piyasasında Yaratıcı Kadınlar’ projesine ilişkin sertifika töreninde konuşan İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, kadınların iş gücüne daha yoğun katılımı açısından projenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Projemizi hayata geçirirken Valimizin önderliğinde en büyük amacımız, kadınlarımızın kendilerini farklı yönlerden geliştirmesine yardımcı olmaktı. Bunda da başarılı olduk. Kadınlarımız; girişimcilik, uluslararasılaşma, sanat ve tasarım, medya ve pazarlama gibi birçok önemli alanda eğitim alma fırsatı buldu. Hazırlıklarımızı, denemelerimizi tamamladık. Artık seri bir şekilde, gruplar halinde eğitimlerimize başlayacağız. Kısa sürede yüzlerce kadınımıza ulaşarak farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
AVANTAJLI KONUMA GELECEKLER
Fakülte adına konuşan İEÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selin Türkel ise projeden yararlanan kadınların istihdama katılım açısından avantajlı konuma geçeceğini ifade ederek, “Fakülte olarak, kadınlarımıza yönelik eğitimlerin tasarlanması ve bunların sistemli bir şekilde sürdürülmesi noktasında önemli bir destek sağladık. Titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar amacına ulaştı. Geçtiğimiz hafta, 13’ü yabancı ülkelerden, 5’i de İzmir’den olmak üzere toplam 18 kadınımızı kampüsümüzde ağırladık. Oldukça keyifli, heyecanlı bir program oldu. Bizler için de güzel bir tecrübeydi. Toplumsal faydaya yönelik projeler üreten, ülkemizde üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir konseptini oluşturan bir üniversite olarak, böylesine değerli bir projenin içinde yer aldığımız için mutluyuz” diye konuştu.
ÖRNEK BİRLİKTELİK SAĞLADIK
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, kadınları destekleyen projelerin içinde yer almayı her daim temel öncelik olarak gördüklerini belirterek, “Kadınlarımızın iş hayatında daha fazla yer bulması, toplumsal gelişimimiz için de çok önemli. Bu konuda şimdiye kadar olduğu gibi üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İzmir’de çok güzel bir uyum, güç birliği oluşturduk. Türkiye’ye örnek olabilecek bir model geliştirdik. Bu sinerjiyi sürdürerek daha fazla kadınımıza ulaşmak, onların hayatlarına dokunmak istiyoruz. Ne kadar kadınımıza ulaşırsak o kadar iyi. Çok önemli bir projenin parçası olduğumuzun bilincindeyiz. Bu konuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Gazete Kupürleri
HABERTÜM HABERLER

‘Koza’dan Ödül Çıktı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu, ‘Yirmili Yaşlarımın Başında’ adlı 11 ...

Altın Koza’dan ödülle döndük!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu’nun CDM232: Dijital Film Stüdyosu II dersi ...

CDM öğrencileri Khas Kısa Film Festivali'nden ödülle döndü!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Ömer Nakay ve Oğuz Kaan Kurt'un yönettiği Double Exposure filmi İstanbul'da düzenlenen KHAS Kısa ...

Burak Çevik ile Film Gösterimi ve Atölye Düzenlendi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İletişim Fakültesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü, yönetmen Burak Çevik'i konuk etti. ...

'Galaktik Hazine'ye Hong Kong'dan Ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ecem Çörtle, Galactic Treasure (Galaktik Hazine) adlı animasyon filmiyle Hong ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..