Üyeler
Alp Ayaydın
1988 Aydın doğumlu Ayaydın, 2005 yılında Aydın YDA Lisesi’ni bitirdikten sonra tam öğrenim bursu alarak İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okudu. 2010 yılında şeref derecesi ile mezun olduktan sonra İstanbul’da çeşitli reklam ajanslarında görev aldı. 2011 yılında yükseköğrenimini sürdürmek için İngiltere’nin Bath Üniversitesi’nde Pazarlama konusunda sosyal bilimler yüksek lisansı yaptı. “Postmodern gençlik pembe dizilerinin ergenler üzerinde etkilerinin ‘Tüketim Toplumu Teorisi’yle incelemesi“ konulu tezi ile yüksek şeref (distinction) öğrencisi oldu. Yüksek lisans bitiminde İspanyolcasını geliştirmek ve kültürel vizyonunu artırmak için üç aylığına sırt çantası ile Güney Amerika seyahatine çıktı.
2014 yılında ikinci nesil yönetici olarak Aydın Başak Koleji’nde Genel Müdür sıfatıyla göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Kendisi aynı zamanda Ege Özel Okullar Derneği Denetim Kurulu’nda aktif görevdedir. 2015 Mayıs ayında Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise 22. matematik müzesi olan Tales Matematik Müzesi’ni kurdu. Ezberci eğitim sisteminin değiştirilmesi ve 21. yüzyıl becerileri için çalışmalar yürütmeye devam etmektedir.
Andreas Treske
Andreas Treske 1963 doğumlu. Akademisyen, yönetmen ve medya sanatçısı. 1992, Münih Televizyon ve Sinema Üniversitesi (HFF) Yönetmenlik Bölümü mezunu. Almanya Leipzig Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak yönetmenlik, kurgu ve teknik konularda danışmanlık yapmıştır. Türkiye, Portekiz ve Hırvatistan'da çeşitli multimedya ve interaktif medya sergileri açmıştır. Bilkent Üniversitesi’nde film, video, dijital sinema ve medya teori dersleri verdi. 1998 yılında açılan Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü’nün kuruculardan birisidir. 2005'ten 2010'a kadar Bilkent Üniversitesi’nde aynı bölümde bölüm başkanlığı yapmıştır. 2011-2014 yılları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü’nde dersler vermiştir. Aynı üniversitede 2012 yılında açılan Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün kurucuları arasında da yer almıştır. Treske, Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanlığını sürdürmektedir.
Ayşe Matay
Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra kariyerine Ogilvy İstanbul’da Stratejik Planlama bölümünde başlamıştır. Mindshare medya planlama ve satın alma ajansında Tüketici Araştırmaları ve Stratejik Planlama bölümünde çalışmıştır. Doğuş Yayın Grubu, 360 Reklam bölümünde Proje ve İş Geliştirme Direktörü olarak reklamverenler için çoklu mecralı markalı içerik projeleri üretmiştir.
Halihazırda Ay Yapım ve Medyapım çatısı altında kurulan yurtdışı dizi dağıtım şirketi Madd Entertainment’da İş Geliştirme Yöneticisi olarak içerik satış dosyalarını oluşturmakta, co-prodüksiyon süreçlerini takip etmekte, halkla ilişkiler ve pazarlama etkinliklerini yönetmektedir.
Aytül Özkan
İş hayatına İzmir Yeni Asır ve Sabah gazetelerinin Sistem Sorumlusu ve Dış Haberler Editörü olarak başlamış, sonrasında İstanbul’da Reklam Moran, Ogilvy & Mather reklam ajansında çalışmıştır. 1992 yılında Capitol Halkla İlişkiler ajansını kurmuş, 2000 yılında dünyanın en büyük iletişim grubu WPP’nin Capitol Halkla İlişkiler’in tüm hisselerini satın almasının ardından Ogilvy & Mather Reklam Ajansı’na Genel Müdür olarak geri dönmüştür. 2001 yılında Ogilvy & Mather Türkiye Ülke Başkanlığı görevine getirilmiş, Ogilvy & Mather Reklam Ajansı, Ogilvy PR, OgilvyAction, Ogilvy CommonHealth ve RedWorks ajanslarının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2011’de Reklamcılar Derneği Başkanı olarak seçilmiş, 2007-2013 yılları arasında T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı Reklam Kurulu üyesi olarak reklamcılar derneklerini temsil etmiştir. İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.
Barbaros Görgü
2015 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü’nden mezun olan Barbaros Görgü, kariyerine Cüneyt Özdemir ile 5N1K programında çalışarak başladı.
5N1K tecrübesi sonrasında finans sektörüne adım atan ve burada deneyim kazanan Görgü, Bloomberg HT’de 2 yıl Sosyal Medya Uzmanı, 2 yıl ise Dijital İçerik Yönetmeni olarak çalıştı. Ardından reklamcılık ve pazarlama alanına giren Görgü, önde gelen bir reklam ajansında Medya Direktörlüğü yaptı. Bu süreç içerisinde, Popular Science Türkiye gibi firmaların yanı sıra uzmanlaştığı kripto piyasalarına da dijital pazarlama ve iletişim konusunda danışmanlık verdi.
Görgü, şu anda Bloomberg HT kanalının Dijital Sorumlusu olarak görev almaktadır.
Prof. Dr. Bülent Çaplı
Ankara doğumlu Çaplı, 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1981’de Amerika Birleşik Devletleri Utah Eyalet Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi aldı. 1987’de Ohio Üniversitesi’nde Fulbright bursuyla doktora programına devam etti. 1990’da İstanbul Üniversitesi’nden doktor unvanını aldı. 1991’de Chevening bursuyla Manchester Üniversitesi’nde, 2002’de Fulbright bursuyla Florida Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalıştı. 1985’ten 2010’a kadar çalıştığı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, bölüm başkanlığı, İletişim Araştırmaları Merkezi müdürlüğü ve dekan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medya etiği, medyanın ekonomi politiği, medya sistemleri ve belgesel konularında akademik çalışmalar yaptı. İletişim alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma projesinin yürütücülüğünü yaptı. Halen Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde profesör olarak görev yapıyor.
Dilek Gappi
İzmir’de doğdu. İzmir Kız Lisesi ve Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi basın danışmanlığının ardından Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri’nde editörlük yaptı. Ulusal çapta ekonomi gazetesi olan Gözlem Gazetesi’nde 7 yıl genel yayın yönetmenliği görevini sürdürdü. Milliyet Gazetesi Ege Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Gappi aynı zamanda yerel ve ulusal TV/radyo kuruluşlarında ekonomi ve gündem programları hazırlayıp sundu. Halen Habertürk Egeli’de köşe yazıları kaleme alan ve diğer çalışmalarını sürdüren Gappi, radyo programcılığı ve belgesel çekimi üzerine çalışmaktadır. Meslek yaşamı boyunca birçok ödül sahibi olan Gappi’nin, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakfı (BUVAK) Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra İnsan Hakları Derneği ve Ege İş Kadınları Derneği’nde de fahri çalışmaları bulunmaktadır. Bir çocuk annesi Dilek Gappi, İngilizce ve İtalyanca bilmekte. Halen İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yüksek lisansını sürdürmekte ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde başkanlık görevini yürütmektedir.
Elif Demirci İşleğen
1976 yılında İzmir’de doğan, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan ve mesleğe 1997 yılında Ege TV’de belediye ve politika muhabiri olarak başlayan Elif Demirci, 2002 seçimleri öncesi Doğan Haber Ajansı (DHA) Ege Bölge Temsilciliği’nin İzmir bürosuna transfer oldu. 2016 yılına kadar politika muhabirliğinin yanı sıra ekonomi muhabirliği de yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve farklı kurumlardan haber dalında çok sayıda ödül aldı. 2016-2020 yılları arasında DHA Ege Bölge Temsilciliği görevinde bulunan Demirci, 2018-2020 yılları arasında da İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde yer aldı.
Emine Uysal Berger
1982 yılında İzmir’de doğdu. Lise yıllarında İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik Tiyatrosu’nda Sönmez Atasoy’dan oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Karel Genç Sanat’ta oyunculuk çalışmalarına devam etti. 2001 yılında girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümünde yönetmenlik eğitimi alarak 2005 yılında mezun oldu. TRT için çekilen “Adım Adım İstanbul” ve T.C Kültür Bakanlığı’na hazırlanan “İnsanın Ağaçla Dansı Kündekari” adlı belgesellerde yönetmen yardımcılığı yaptı. Kısa film senaryoları yazdı ve yönetti. 2006 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi’nde çalışmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Projesi “Yurdum Kılındığında Tüm Dünya” adlı tiyatro oyununda yönetmen yardımcılığı yaptı. 2015-2019 yılları arasında İzmir Sanat yöneticiliği yaptı. Film festivallerinde danışma kurulu ve jüri üyeliği, koordinatörlük görevleri üstlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığında sinema koordinatörü olarak, Engelsiz İzmir Ulusal Kısa Film Yarışması ve 2009 yılından beri devam eden “Yeniden Sinematek” film programlarını ve sunumlarını hazırlayıp yürütmenin yanı sıra çeşitli sinema organizasyonlarında proje koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmektedir
İhsan Özçıtak
Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Lisede başlayan tiyatro sevdası sebebiyle uzun bir üniversite öğrenciliği dönemi oldu. Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları ve Tiyatro Boğaziçi kadrolarında oyuncu-dramaturg-yazar-yönetmen olarak bulundu. 30 yaşına kadar tiyatrocu olmaya çalıştı, olamadı. Güzel bir teselli ikramiyesi olarak reklamcı oldu. Güzel Sanatlar Grubu bünyesinde farklı şirketlerde yazar, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. 2016 yılında veri temelli bir davranışsal pazarlama şirketi olan Deeper’a yönetici ortak olarak katıldı. Marka Okulu’nda davranışçı pazarlama üzerine dersler veriyor ve aynı konularda MediaCat dergisinde aylık yazılar yazıyor.
Murat Attila
1966 yılında Balıkesir’de doğdu. Akhisar Lisesi’ni bitirdikten sonra 1989 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1986 yılında Yeni Asır Gazetesi’nde başladı. Daha sonra Fotospor ve Yenigün gazetelerinde çalıştı. Spor muhabirliği, editörlük, gece müdürlüğü ve spor yazarlığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında Yeni Asır Gazetesi’nde spor yazarlığı ve editörlük görevlerinde bulundu. 2014 yılında 9 Eylül Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başladı. Genel yayın yönetmeni olarak 7 yıl boyunca 9 Eylül Gazetesi'nde görev yaptı. İki dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulunda görev aldı, başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi'nde bir dönem yöneticilik yaptı. 2021 yılında İz Medya yayınlar koordinatörü olarak göreve başladı. Halen bu görevini sürdürüyor.
Necla Zarakol
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu Radyo-Televizyon Bölümü’nü bitirdi (1970). Ardından TRT Haber Merkezi’nde (1971-1981) bir süre çalıştıktan sonra Güneş Gazetesi’nin Ankara Bürosu’nda (1982-1984) ve İstanbul Haber Müdür Yardımcısı olarak görev aldı (1984-1985). 1985-1990 yılları arasında Okan Holding halkla ilişkiler müdürlüğü yapmasının ardından TRT İstanbul Televizyonu’nda “Bizim İnsanlarımız” programının danışmanlığını yaptı. 1991-1992 yılları arasında RPM Radar’da PR direktörüyken 1992 yılının sonunda Zarakol Halkla İlişkiler Şirketi’ni kurarak reklam şirketinden ayrıldı. Necla Zarakol, Zarakol Halkla İlişkiler Şirketi’nde yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam etmektedir.
Zarakol, İletişim Danışmanlık Şirketleri (İDA), Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD), Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) yönetim kurullarında yer almıştır ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV)’in yönetim kurulunda yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak devam etmektedir.
Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ve İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde halkla ilişkiler ile ilgili dersler vermiştir. Yaşar Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nde akademik yıl açılış konuşmaları yapmış ve Aydın Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nde konferanslar vermiştir. 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nden bu yana İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gönüllülük temalı derslere öğretim görevlisi olarak katılmaktadır.
Prof. Dr. Nezih Erdoğan
Nezih Erdoğan 1959 doğumlu. Bilkent Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Şehir Üniversitesi'nde sinema tarihi, senaryo yazımı ve sinema kuramları alanlarında dersler verdi. Türkiye'de erken dönem sinema, popüler Türk sineması, sinemada ses konularında araştırmalarını sürdürmekte ve yayınlar yapmaktadır. 2019 yılında Sinemanın İstanbul'da İlk Yılları: Modernlik ve Seyir Maceraları adlı eseri İletişim Yayınları’ndan çıktı. 2023 yılı başında ortak editörlüğünü yaptığı Exploring Past Images in a Digital Age: Forgetting the Archive adlı eser Amsterdam University Press tarafından yayımlanacaktır. Halihazırda İstinye Üniversitesi’nde sinema tarihi, sinema kuramları, öyküleme sanatı ve senaryo yazımı dersleri vermektedir.
Oğulcan Bakiler
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü’nden lisans derecesini almıştır. Açık Radyo, Agos Gazetesi, CNN Türk gibi kurumlarda yaptığı stajların ardından şu anda Voice Of America’da multimedya muhabiri olarak çalışmaktadır.
HABERTÜM HABERLER
‘Koza’dan Ödül Çıktı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu, ‘Yirmili Yaşlarımın Başında’ adlı 11 ...
Altın Koza’dan ödülle döndük!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu’nun CDM232: Dijital Film Stüdyosu II dersi ...
CDM öğrencileri Khas Kısa Film Festivali'nden ödülle döndü!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Ömer Nakay ve Oğuz Kaan Kurt'un yönettiği Double Exposure filmi İstanbul'da düzenlenen KHAS Kısa ...
Burak Çevik ile Film Gösterimi ve Atölye Düzenlendi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İletişim Fakültesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü, yönetmen Burak Çevik'i konuk etti. ...
'Galaktik Hazine'ye Hong Kong'dan Ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ecem Çörtle, Galactic Treasure (Galaktik Hazine) adlı animasyon filmiyle Hong ...
Gençlere 'Yaratıcılık' Dolu Festival
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), yaratıcı endüstrilerden tanınmış isimleri gençlerle buluşturacağı ‘GençYaratıcı Festivali’ için geri sayım başladı. ...
Zeyno Pekünlü ile “Buluntu Görüntü ile Çalışma” Atölyesi Düzenlendi
Sanatçı, yönetmen, aktivist ve akademisyen Zeyno Pekünlü CDM232: Dijital Film Stüdyosu II dersine konuk oldu. ...
Mezunumuz Çağıl Saydam’ın tüm ekip üyeleri CDM’den oluşan filmi SİYAD’da yarışıyor
2020 yılı mezunumuz Çağıl Saydam’ın bitirme projesi olarak çektiği 27. Adana Altın Koza Film Festivali, 13. Uluslararası Rotary Kısa Film ...
İzmir Ekonomili'lerin Başarı Hikayeleri
YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..