2. Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu’na ev sahipliği yaptık

İLDEK ve İLAD tarafından düzenlenen Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu’nun ikincisi, 26-28 Ekim 2020 tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Sempozyumun bu seneki teması “Süreklilikler ve Kesintiler”di.
Sempozyumun açılış konuşmalarını İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu ve İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz gerçekleştirdi. Yeni medya ve ikna iletişimi alanında çalışmalarıyla dikkat çeken Amsterdam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Guda Van Noort, Avrupa medya tarihi, seyirci çalışmaları, yeni sinema öyküleri alanında uzman Antwerp Üniversitesi’nden Prof. Dr. Philippe Meers ve küresel iletişim, toplumsal değişim, toplumsal hareketler ve medya, medya etnografisi konularıyla anılan Loughborough Üniversitesi’nden Dr. Ece Algan’ın davetli konuşmacılar olarak katıldığı sempozyuma büyük bir katılım gözlendi; 130 katılımcının yer aldığı 27 panelde 107 bildiri sunumu gerçekleştirildi.
CIDA’da Yeni Medya İletişim Hocaları
Yeni Medya ve İletişim Bölümü hocalarından Doç. Dr. Aysun Akan sempozyuma, “Alternative Media Practices in Relation to Environmental Issues: The Case of Sour Dictionary” başlıklı sunumuyla katıldı.
Doç. Dr. Aysun Akan hocamızın yönettiği “Popüler Kültür ve Medya” başlıklı oturumda, bölümümüzün hocası olan ve aynı zamanda sempozyum düzenleme kurulunda yer alan Prof. Dr. Gökçen Karanfil ve yine bölümümüz hocası Dr. Öğr. Üyesi Özgür Gürsoy “Michel de Certeau’nun ‘Strateji’ ve ‘Taktik’ Kavramları Aracılığı ile Alain de Botton’un ‘The School of Life’ Oluşumuna Dair bir Analiz” başlıklı bildirilerini sundular. Gökçen Hocamız fakültemizin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü Araştırma Görevlisi Aytunç Erçifci ile “Diziler ve Alımlama” başlıklı oturumda “Türkiye’de Milliyetçi Motiflerin Temsilinde Kopukluklar ve Süreklilikler: 2000ler Sineması ve 2010lar Televizyon Dizileri” başlıklı ikinci bildirisini sundu.
Bölümümüz hocalarından Doç. Dr. Burak Doğu fakültemizin Sinema ve Dijital Medya bölümü hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Serkan Şavk ile “Türkiye Sinema Araştırmalarında Dijital Yöntem ve Araçlar” başlıklı oturuma “Türk Sinemasına Yeni Bir Bakış: Film Endüstrisi ve Aktörleri Üzerine Ağ Analizi Uygulaması” başlıklı bildirileri ile katılım gösterdiler. Burak Doğu Sosyoloji bölümü başkanı Prof. Dr. Hayriye Özen ile birlikte; başkanlığını bölüm başkanımız Doç. Dr. Altuğ Akın’ın yaptığı “Communication for Development and Social Change: Defining The Research Agenda in Turkey” başlıklı oturumda “Mobilization for Environment via Social Media: Twitter, the Mount Ida Protests and Nationalism” başlıklı ikinci bildirisini sundu. Panel Kalkınma Amaçlı İletişim yani Communication for Development konusunda Türkiye'de düzenlenen ilk akademik buluşma olarak kayda geçti.
Panel'deki diğer sunumlar ise, Altuğ Akın'ın sunduğu "Communication for Development and Social Change: Definitions and Research-Implementation"; Derya Nizam Bilgiç'in sunduğu "New Communication Tools for Social Innovation: The Role of Sociological Imagination in Searching for Alternatives to Development"; Burak Erdeniz ve Ege Tekgün'ün sunduğu "Behaviour Change for Good: Neuropolitics of Virtual Reality and Empathy" ve son olarak Selin Türkel, Ebru Uzunoğlu ve Pınar Umul Ünsal'ın sunduğu "Self-Reported Competencies of University Students After a Civic Engagement Experience: A Semantic Network Analysis" idi.
Altuğ Akın aynı zamanda Sempozyum’da “Covid-19 Günlerinde İletişim ve Medya: Sorular, Sorunlar, Öneriler” başlıklı tartışma oturumunu yönetti. Oturuma Hurriyet Daily News Ankara Temsilcisi Serkan Demirtaş, BBC Türkçe Haber Müdürü Alper Ballı, ve RTÜK üyesi İlhan Taşçı katıldı.
HABERTÜM HABERLER

‘Koza’dan Ödül Çıktı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu, ‘Yirmili Yaşlarımın Başında’ adlı 11 ...

Altın Koza’dan ödülle döndük!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu’nun CDM232: Dijital Film Stüdyosu II dersi ...

CDM öğrencileri Khas Kısa Film Festivali'nden ödülle döndü!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Ömer Nakay ve Oğuz Kaan Kurt'un yönettiği Double Exposure filmi İstanbul'da düzenlenen KHAS Kısa ...

Burak Çevik ile Film Gösterimi ve Atölye Düzenlendi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İletişim Fakültesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü, yönetmen Burak Çevik'i konuk etti. ...

'Galaktik Hazine'ye Hong Kong'dan Ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ecem Çörtle, Galactic Treasure (Galaktik Hazine) adlı animasyon filmiyle Hong ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..